Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Članovi JAK-a nastupili u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi

Jasenovački atletski klub od ove sezone nastupa i u Hrvatskoj atletskoj ligi (HACL).

To je natjecanje koje traje cijelu godinu i sastoji se od 2 maratona, 10 polumaratona i 6 utrka na 10 km, a boduje se momčadski i pojedinačno. U nedjelju je održano 3. kolo - popularna zagrebačka "Holjevka", utrka na 10 km. Na njoj je nastupilo 6 članova JAKa: 5 seniorki i jedan senior. Seniorke Ivana Marijan, Snježana Radulović, Sanela Potočki i Jasminka Dragić uspješno su otrčali svoju dionicu, plasirale se u zlatnoj sredini poretka, a Josipa Gajdoš je trčala utrku na 5 km u konkurenciji pripadnica MUP-a i zauzela 3. mjesto. Od seniora je nastupio Draźen Kaužljar i plasirao se u prvoj trećini poretka.


"Odlučili smo se na osnivanje seniorske trkačke skupine unutar JAKa da potaknemo populaciju srednjih godina na trčanje, a povod nam je bila činjenica da smo uspjeli uvrstiti "Jasenovačku utrku" u kalendar HACL-a, pa da imamo ekipu i na "svojoj" utrci. Naravno, udruga "Sport za sve" Jasenovac je i dalje nositelj organizacije utrke, a JAK je jaka potpora pa smo svi zadovoljni. Od travnja planiramo krenuti i sa školom trčanja u Jasenovcu (koja je u sklopu našeg projekta Mladi u ruralnim sredinama) pa se nadamo da će na idućim utrkama biti još više članova" - rekao nam je trener Neven Šepović.