Službene internet stranice Općine Jasenovac

Nadoknada sredstava utrošenih tijekom potresa i nabava opreme i zaštitne odjeće oštećene tijekom potresa

DODJELA BESPOVRATNIH FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA OPERACIJE KOJE SE FINANCIRAJU IZ FONDA SOLIDARNOSTI EUROPSKE UNIJE

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Općine Jasenovac

Svi smo mi zajedno - Općina Jasenovac

Svrha projekta

Svrha projekta je dodjela bespovratnih financijskih sredstava Općini Jasenovac s ciljem provedbe operacije pod nazivom“ Nadoknada sredstava utrošenih tijekom potresa i nabava opreme i zaštitne odječe oštećene tijekom potresa“ .

Opis projekta

Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije potpisan je 23.08.2022.godine.

Serija potresa koji su se događali od 28. I 29. prosinca 2020. godine prouzročila je materijalnu štetu na području Općine Jasenovac. Potresi su učinili štetu na obiteljskim kućama , javnim i društvenim objektima na području općine. Stožer civilne zaštite organizirao se u najkraćem mogućem roku i stavljen je na uslugu stanovnicima kako bi se posljedice što prije uklonile.

Oprema koja je korištena tijekom potresa je oštećena te je potrebna nabava nove.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Ciljevi projekta je nabava nove opreme za potrebe Stožera civilne zaštite Općine Jasenovac. Nova oprema pomogla bi brzoj i učinkovitijoj reakciji u slučaju potresa i u sličnim kriznim situacijama.

Financiranje

Bespovratna financijska sredstva dodjeljuju se Općini Jasenovac u iznosu 28.302,74 €/ 213.247,00 HRK, a osigurana su iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Razdoblje provedbe projekta:

09.03.2022.godine do 15.05.2023.godine