Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Započinje izgradnja višestambene zgrade u Jasenovcu

Polaganjem kamena temeljca započinje izgradnja višestambene zgrade u Jasenovcu

U srijedu je obilježen početak izgradnje višestambene zgrade u Jasenovcu, polaganju su nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, uz prisustvo državnog tajnika za obnovu Domagoja Orlića, direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragana Hristova i sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka, kao i načelnice Općine Jasenovac Marije Mačković.

Vlada RH donijela je 4 Odluke kojima je odredila Agenciju za za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) za investitora na sveukupno 36 građevina sa 666 stanova. Upravo jedna od tih lokacija je i Općina Jasenovac, gdje u Ulici braće Radić započinje gradnja višestambene zgrade sa 19 stambenih jedinica različite kvadrature.

Zgrada će sadržavati 19 stanova i zajedničkih prostora organiziranih u četiri nadzemne etaže. Riječ je o 2 jednosobna stana, 3 jednoiposobna stana, 5 dvosobnih stanova, 6 dvoiposobnih stanova, 2 trosobna stana i 1 četverosobnom stanu. Prema planu, ukupna vrijednost ove građevine, zajedno s uređenjem okoliša i infrastrukture je 2,8 milijuna eura.