Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Završna konferencija projekta "Radim, pomažem, učim - faza III"

U srijedu, 05. srpnja 2023. godine održana je završna konferencija projekta „Radim, pomažem, učim – faza III“, UP.02.1.1.16.0435 iz „Zaželi – programa zapošljavanja žena“. Provedba projekta je započela 29. studenog 2022. godine i traje do 29. srpnja 2023. godine. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Novska. Na projektu je bilo zaposleno 30 žena pripadnica ciljanje skupine koje su kroz 6 mjeseci provedbe projekta brinule o potrebama 180 krajnjih korisnika s područja Općine Jasenovac. Kako bi se osigurala kontinuirana briga o osobama starije životne dobi i poboljšao položaj žena pripadnica ciljanih skupina najavljena je i sljedeća faza „Zaželi – programa zapošljavanja žena“ za koju se svi nadamo da će započeti u što kraćem vremenskom razdoblju.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

ESF banner 768x268