Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Općina Jasenovac stipendirati će 34 učenika i studenta

U vijećnici Općine Jasenovac upriličeno je 5. siječnja 2023. godine u 12,00 sati potpisivanje i uručenje Ugovora o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija.

Općinska načelnica Marija Mačković uručila je 9 ugovora za studentske stipendije i 25 ugovora za učeničke stipendije. Osim stipendista istima su nazočili i roditelji učenika koji nisu punoljetni.
Po Odluci općinske načelnice, a na prijedlog Povjerenstva stipendije su dodijeljene svim učenicima i studentima koji su se javili na Javni poziv.


Studentske stipendije iznose 500,00 kn , odnosno 66,36 €, a učeničke 250,00 kn odnosno 33,18 €.
Iz proračuna općine za tu namjenu biti će izdvojeno preko 100.000,00 kn , odnosno 13.280,21 €.
To je još jedna mjera Općine Jasenovac kojom se želi pomoći mladima u nastojanju da odrastu u korisne članove svoje zajednice istaknula je općinska načelnica .Svima je u svoje ime zaželjela dobro zdravlje i uspjeh u školovanju.