Polaganjem vijenaca i svečanim programom obilježen Dan Općine i 27. obljetnica VRO „ Bljesak“

Obilježavanje Dana Općine Jasenovac započelo je 29. travnja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima u parku ispred zgrade općine u čast svima koji su svoj život položili za obranu Domovine!

S tugom se sjećamo svakog branitelja koji je svoj život položio na oltar domovine da bi smo mi, tog 1. svibnja 1995. godine ušli u oslobođeni Jasenovac. Sreću i osjećaj nakon što Hrvatski radio objavi pobjedu nikada nećemo zaboraviti! Molitvu za sve poginule i nestale predvodio je Dekan Novljanskog dekanata i župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije i sv. Nikola biskupa Pejo Oršolić.

Vijence su položili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata : izaslanstvo udruge branitelja Općine Jasenovac na čelu sa predsjednikom Darkom Đilas i predstavnici udruga Grada Novska na čelu sa predsjednikom Odbora za stradalnike Domovinskog rata Dragom Števinović, zamjenik župana Ivan Celjak, dožupan Mihael Jurić sa delegacijom, izaslanstvo Općine Jasenovac sa načelnicom Marijom Mačković i predsjednikom Općinskog vijeća Dubravkom Bradašićem, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova u kojem je bio zamjenik načelnika PUSMŽ Dubravko Smolčić i načelnik PP Novska Jure Klišanin, izaslanstvo Vatrogasne zajednice Općine Jasenovac s predsjednikom i zapovjednikom Danijelom Kušan i Nikolom Damjanković sa članovima svih dobrovoljnih vatrogasnih društava Općine Jasenovac.

U pučkom domu u Košutarici održana je svečana sjednica. U programu osim govornika, sudjelovala je Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac i KUD Košutarica.

U subotu, 30. travnja održan je brzopotezni turnir u šahu, a navečer su bile aktivnosti "Udruge 100+", nastup poprock grupe "4Towners", nastup tamburaškog sastava "Sitni sati".

U nedjelju, 1.5. u 19 sati održana je prvenstvena nogometna utakmica NK "Uštica" - NK "Jasenovac", koja je započela minutom šutnje za poginule branitelje, te kuhanje i podjela čobanca u Zoni malih obrta s tržnicom.