Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Jasenovac domaćin županijskog natjecanja u sklopu projekta #BeActive

U Jasenovcu je 21.09.2021. s početkom u 17:00 održano županijsko natjecanje u Hrvatskim tradicionalnim igrama u sklopu manifestacije #BeActive, kojim se obilježava Europski tjedan sporta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Nacionalno koordinacijsko tijelo projekta, pod sloganom #BeActive redovno potiče javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog Tjedna nego i tijekom cijele godine. Službeno, Tjedan se obilježava od 23. do 30. rujna. Međutim, MINTS organizira niz aktivnosti i kampanja tijekom cijele godine na području Republike Hrvatske.

Za organizaciju natjecanja zaslužna je Općina Jasenovac i Društvo za sport i rekreaciju „Sport za sve“ Jasenovac, te JAK Jasenovac, u suradnji sa Savezom sportske rekreacije „Sport za sve“ SMŽ.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja će se 2021. godine održati po sedmi put za redom.

Na manifestaciji su se okupile 3 ekipe, svaka sa po 10 natjecatelja iz Rajića, Lipovljana i Jasenovca. Svi natjecatelji su sudjelovali u 4 discipline : kamena s ramena, skakanje u vreći, štafeta i povlačenje užeta.

Natjecanje je do samog završetka bilo neizvjesno, jer je svaka ekipa ostvarila po 8 bodova, te je štafeta sa po 6 natjecatelja (3 muška i 3 ženska natjecatelja), odlučila o pobjedniku, nakon kojeg je poredak bio sljedeći; 1. Jasenovac – 11 bodova, 2. Rajić – 10 bodova, 3. Lipovljani – 9 bodova

Uz natjecatelje, natjecanje je okupilo i veliki broj gledatelja, te su učenici OŠ Jasenovac u pratnji učitelje bodrili ekipe. Članovi udruga umirovljenika su sve sudionike dodatno počastili tradicionalnim jelom – Poderane gaće.

Nakon završenog događanja najuspješnija ekipa je bila ekipa iz Jasenovca, te će ona predstavljati našu županiju u Zagrebu na završnici, u finalu 26. rujna 2021. godine, u sklopu Nacionalnog dana u organizaciji Ministarstva turizma i sporta. 

IMG 20210922 WA0041