Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Znanstveno-stručni multidisciplinarni skup u Krapju: 𝗗𝗿𝘃𝗲𝗻𝗮 𝗮𝗿𝗵𝗶𝘁𝗲𝗸𝘁𝘂𝗿𝗮 - 𝘀𝘂𝘃𝗿𝗲𝗺𝗲𝗻𝗲 𝗺𝗼𝗴𝘂ć𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶 𝗶 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗽𝗲𝗸𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗱𝗼𝗸𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗶𝗿𝗮𝗻𝗷𝗮, 𝗼𝗯𝗻𝗼𝘃𝗲, 𝗸𝗼𝗿𝗶š𝘁𝗲𝗻𝗷𝗮 𝗶 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿𝗶𝘇𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲

Drvena arhitektura u brojnim je područjima Hrvatske i Europe sastavni dio svakodnevnog života i koristi se za stambene, gospodarske, vjerske, kulturne, turističke i druge svrhe. Nastajala je kao odraz kompleksnih povijesnih, ekoloških, ekonomskih, društvenih i kulturnih okolnosti zbog čega se odlikuje lokalnim i regionalnim raznolikostima u tipologiji, načinu korištenja, simboličkim i drugim karakteristikama i vrijednostima.
Cilj je skupa potaknuti prijenos znanja i iskustava, umrežavanje i suradnju dionika koji mogu doprinijeti razvoju dobrih praksi i modela u području dokumentiranja, obnove, korištenja i popularizacije drvene arhitekture.

Znanstveno-stručni multidisciplinarni skup u Krapju: 𝗗𝗿𝘃𝗲𝗻𝗮 𝗮𝗿𝗵𝗶𝘁𝗲𝗸𝘁𝘂𝗿𝗮 - 𝘀𝘂𝘃𝗿𝗲𝗺𝗲𝗻𝗲 𝗺𝗼𝗴𝘂ć𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶 𝗶 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗽𝗲𝗸𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗱𝗼𝗸𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗶𝗿𝗮𝗻𝗷𝗮, 𝗼𝗯𝗻𝗼𝘃𝗲, 𝗸𝗼𝗿𝗶š𝘁𝗲𝗻𝗷𝗮 𝗶 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿𝗶𝘇𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲 održan je pod pokroviteljstvom Općine Jasenovac.