Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Zlato za Marijana Škledara na 27. SŠNIDOR-a u streljaštvu

Tradicionalno sportsko natjecanje u organizaciji Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata RH ove godine održalo se u Malom Lošinju od 13. do 15. listopada, prvi put na jednom od jadranskih otoka.

Više od tisuću sudionika, razvrstanih u 22 ekipe iz svih hrvatskih županija, Grada Zagreba, kao i HVIDRA HVO-a Herceg Bosne, natjecalo se u devet sportskih disciplina – boćanju, visećoj kuglani, elektronskom pikadu, kuglanju, stolnom tenisu, streljaštvu, ribolovu, šahu i u utrci u invalidskim kolicima. S područja Općine Jasenovac predstavnik u kategoriji streljaštva bio je Marijan Škledar iz Drenov Boka.

IMG 1bd122487db1c559e3b8cabe128fb258 VOsnovna svrha organiziranja ovog tradicionalnog programa je psihološko i socijalno osnaživanje, te podizanje kvalitete življenja hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, briga o promicanju njihovih sportskih i rekreativnih aktivnosti, radi unapređenja opće zdravstvene sposobnosti HRVI-a, kao i provođenja psihičke i zdravstvene rehabilitacije u cilju lakšeg uključivanja u društveni život nakon stradavanja u Domovinskom ratu.
Sportska natjecanja održavaju se već gotovo tridesetak godina. Prošle godine Virovitica je drugi put bila domaćin SŠNIDOR-a, a do sada su sportska natjecanja invalida Domovinskog rata održana još u Makarskoj, Vukovaru, Mostaru, Kninu, Osijeku, Varaždinu, Šibeniku, Puli, Splitu, Zadru, Poreču i Zagrebu.

IMG 20231013 WA0045
Pobjednički naslov su obranili višestruki prvaci – ekipa HVIDRA-e Grada Zagreba sa 164 boda , dok je srebro osvojila ekipa Brodsko-posavske županije sa 156 bodova , 3. mjesto Virovitičko-podravska županija 149 bodova.
U pojedinačnoj konkurenciji streljaštva kategorija G-3 Marijan Škledar osvojio je zlato-prvo mjesto od 74 kandidata s ukupnih 191 bod, a za napomenuti je da je 2019. godine uvršten kao 25. na svjetskoj ljestvici u istoj kategoriji. Velike zahvale idu i Marijanovom treneru Tihomiru Ilijeviću.

FB IMG 1697612920598

FB IMG 1697612887309