Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Utrka RangerRUN 2023 održat će se ovog vikenda u PP Lonjsko polje

 RangerRUN utrka u Parku prirode Lonjsko polje sada je već tradicionalna i upisana u kalendare velikog broja trkača. Pod sloganom „Probudi Rangera u sebi!“ treću godinu za redom moći ćete trčati za promicanja zaštite prirode i buđenje svijesti o očuvanju prirodnih ljepota.

Utrka RangerRUN 2023 održat će se 16. rujna 2023. godine u Krapju – selu graditeljske baštine s početkom u 15 sati.

Utrka je zanimljiva i jedinstvena jer se trči uz Krapje đol – prvi ornitološki rezervat u Hrvatskoj te pored posavskih konja, podolskih goveda, turopoljskih svinja, karakterističnih posavskih drvenih kuća i uz rijeku Savu. Zahvaljujući brojnim sponzorima i ove godine startni paket je bogat i privlačan, a vrijedne nagrade za najbolje – nema toga domaćeg ili stranog natjecatelja koji prvi puta dođe, a da se neće vratiti. Treća utrka RangerRUN je namijenjena rekreativcima svih skupina.

Prilikom dolaska u Krapje, obratite pozornost na vrijeme. S obzirom na regulaciju prometa i zatvaranje dijela ceste zbog održavanja utrke preporučujemo da od Novske dođete preko Stare Subocke i Plesma. Nakon završetka utrke natjecatelje no i druge posjetitelje Parka zabavljat će rock band Stela i kometi.