Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Uspješan vikend za JAK

Odlične nastupe imali su atletičari JAKa proteklog vikenda. U petak su se natjecali u Vukovaru na kvalifikacijama Erste plave lige i osvojili osam odličja te pet plasmana u Finale. U ovom natjecanju predstavljali su svoje škole. Romina Gavranović bila je druga na 60m i skoku u dalj, Mia Sedlarić druga u bacanju kugle, a Marija Milović četvrta u skoku u dalj kod šestih razreda. Pobjede u skoku u dalj ostvarili su Matej Nemec kod četvrtih i Rafael Prelesnik kod šestih razreda. Dvije medalje osvojila je i Katja Komljenović kod petih razreda - u skoku u dalj i bacanju kugle.


U nedjelju je održano 2. kolo HALSa u Čakovcu, a evo ukratko: Mihael Prelesnik osvojio je kod ml. juniora prva mjesta u skoku u vis i na 100m. Kod ml. kadeta Rafael Prelesnik je bio drugi na 200m prepone. Kadeti su ovo kolo osvojili 3. mjesto ekipno: Bartol Vidaković četvrti u skoku u vis i na 300 prepone, Luka Horvat šesta mjesta u bacanju diska i 60m, Dario Sedlarić četvrto u bacanju diska te Domagoj Čevizović 7. mjesto u skoku u vis. Mia Sedlarić je bila sedma u bacanju kugle kod ml. kadetkinja. "Naporan vikend, puno osobnih rekorda i odličnih rezultata je iza nas. To nas veseli i traži da radimo još kvalitetnije" - rekao nam je trener Neven Šepović. Već iduću nedjelju JAK očekuje novo natjecanje - miting u Sl. Brodu.

IMG 20230505 194101 1

IMG 20230505 181153