Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Narodnoj knjižnici i čitaonici Jasenovac dodijeljena sredstva za ulaganja u kulturi u 2023. godini

Narodna knjižnica i čitaonica započela je sa provođenjem Programa nabave knjižne i neknjižne građe u 2023. godini, te je potpisala Ugovor o sufinanciranju sa Ministarstvom kulture i medija u vrijednosti 26.000,00 kn od čega će osnivač Općina Jasenovac osigurati od tog iznosa 6.000,00 kn.

Sredstva su osigurana za nabavu nove knjižne građe kako bi stanovnici imali što veću ponudu novih naslova te tme obogatili svoje čitalačke navike.

Protekle godine, knjižnica je na istom natječaju nadopunila književni fond sa nova 274 izdanja, te tako sada književni fond broji 11.334 naslova.

Preko Programa gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2023. godini (Natječaj Ministarstva kulture i medija) potpisan je ugovor u vrijednosti 13.272,28 EUR (99.999,99 kn) za program Rekonstrukcije krova zgrade knjižnice, kroz program je planirana sanacija krova, te uklanjanje i ponovno zidanje dimnjaka, koji su oštećeni u potresu.

U 2022. godini preko Programa gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture realizirali smo u potpunosti slijedeće aktivnosti: djelomičnu izmjenu dotrajale stolarije, ugradnju rukohvata i prilagodbu kretanju osobama starije životne dobi na kat same knjižnice. Nakon potpune obnove fasade, uređen je i okoliš ispred same knjižnice, posađeno cvijeće i ukrasno grmlje, ograđen vrt i kompletno promijenjen dotrajali izgled okruženja oko same zgrade.