Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac održala koncert pod nazivom "Jasenovac, rodno selo moje"

U subotu 17. prosinca 2022.g Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac uspješno se predstavila domaćoj publici. Programom smo pokušali vratiti sve prisutne u prošlost, kada su se svi poslovi obavljali uz pjesmu tako da su i oni najteži poslovi postali lagani. Uz izvornu skupinu predstavila se i dječja skupina sa svojim koreografijama: izvornom "Oj djevojko dušo moja", Dječjom Posavinom i žetelačkim običajima.

Na kraju prikazali smo običaje Badnje večeri i Božićno jutro s običajem "položaj". Božićnom pjesmom, "Radujte se narodi", poželjeli smo i Sretan Božić svim prisutnima. Čuvanje tradicije, prenošenje običaja na nove generacije naša je obveza i zadaća, jer kako kaže stara poslovica "Da bi znao kuda ideš moraš znati odakle dolaziš." Hvala gostima iz: KUD-a Bektež, KUD-a Banova Jaruga i Kud-a Košutarica na dolasku.

Program održan pod pokroviteljstvom Općine Jasenovac!