Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za poticanje razvoja poljoprivrede u Sisačko-moslavačkoj županiji za 2022. godinu

Svrha poziva je dodjela potpora prihvatljivim korisnicima za: Ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju; okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta; unapređenje i očuvanje genetskog potencijala u stočarstvu. Specifični ciljevi poziva su: aktiviranje postojećih poljoprivrednih resursa koji nisu u funkciji, povećanje konkurentnosti svih poljoprivrednih proizvođača i djelatnosti, poticanje demografske revitalizacije ruralnog prostora, poticanje znanja, povećanje održivosti poljoprivrednog gospodarstva te očuvanje ekosustava.

Na Javni poziv mogu se javiti poduzetnici, fizičke i pravne osobe upisane u upisnik poljoprivrednih gospodarstava koji  obavljaju poljoprivrednu djelatnost na području SMŽ i imaju sjedište/prebivalište na području županije. Javiti se mogu i profesionalni i mladi poljoprivrednici.

Javni poziv otvoren je do 21.11.2022. godine.

Više informacija o pozivu, kriterije i uvjete za dodjelu potpore, kao i popis potrebne dokumentacije možete pronaći na poveznici