Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

SVJETSKI DAN SPORTA

 U sklopu projekta „Svi smo mi zajednica“ za korisnike su 25. svibnja 2022. godine organizirane raznovrsne sportske i zabavne igre. Program se održao u parku u Jasenovcu s početkom u 10:00 sati.

gornje zaglavlje

Svi prisutni mogli su sudjelovati u 5 različitih igara koje su igrali u paru. Igre su bile: „križić – kružić“, „memory“, nošenje knjige na glavi, ubacivanje lopte u koš i prenošenje vode sa spužvama.


Svake godine zadnje srijede u mjesecu svibnju obilježava se Svjetski dan sporta koji se još naziva i Danom izazova. To je dan kad mnogobrojni građani diljem svijeta svojim aktivnim sudjelovanjem u sportskim manifestacijama bude svijest o važnosti sporta u svakodnevnom životu.


Projekt „Svi smo mi zajednica“ financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Jasenovac, a partneri Centar za pomoć i njegu Jasenovac i Udruga mladih „Komarac“ Jasenovac.

donje zaglavlje