Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Prijedlog za vikend? Obiđite Lonjsko polje biciklom!

Željko Gašparković bike tour 24Ako volite biciklizam, a niste još upoznali Lonjsko polje vrijeme je da to učinite. Lonja bike tour postala je tradicija, no ovoga puta upoznajte istočnu stranu Parka prirode Lonjsko polje.

Doživite posavska sela, skrivene dijelove netaknute prirode, romantična mjestašca bogate povijesti i sve to uz ugodnu vožnju na dva kotača - uzmite u obzir da ova vođena tura ima česta zaustavljanja za kratki predah pa je pogodna za sve ljubitelje biciklizma.

Okupljanje biciklista bit će u Novskoj 28. svibnja 2022. u 9 sati, zatim se kreće put Parka prirode Lonjsko polje. Uz vodiča eduklatora doznat ćete zanimljivosti o rijeci Savi, Krapje đolu, autohtonim pasminama, posavskoj arhitekturi, a oni koji rezerviraju plovidbu čamcima na solarni pogon upoznat će krajobraz Struga.

Svjež zrak i tišina Lonjskog polja osvajaju svakog biciklista, sjedinite se s prirodom u Lonja bike pustolovini i otkrijte neotkrivene ljepote Posavine i Slavonije. Ruta je dugačka 44 kilometara i cijela se vozi asfaltiranom cestom. Najavite svoje sudjelovanje na 044 672 080 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Lonja bike tour 2022

9:00 – 9:30 – okupljanje biciklista u Novskoj (Trg Luke Ilića Oriovčanina - kod fontane Ogrc)
9:30 – početak biciklijade
10:15 – dolazak u Jasenovac (13 km) odmor i okrjepa
11:00 – polazak u Krapje (12 Km), zaustavljanje u Drenovom Boku zanimljivosti o autohtonim pasminama, rijeci Savi i Krapje đolu
12:00 – razgledavanje Krapja - sela graditeljske baštine, ručak po promotivnim cijenama, mogućnost plovidbe čamcima na solarni pogon (rezervirati plovidbu 044-672-080)
16: 00 – polazak iz Krapja prema Novskoj (19 km)
17:30 – Dolazak u Novsku – kraj biciklijade (ukupno pređeno 44 km)

 

Cijena ulaznice za Park prirode Lonjsko polje iznosi 20 kn, plovidba čamcima na solarni pogon dodatno se naplaćuje 30 kn.

Sudjelovanje na biciklijadi «LONJA BIKE TOUR 2022» je dobrovoljno i na vlastitu odgovornost.

Organizator ne preuzima odgovornost za štetu ili ozljede koje bi se mogle dogoditi pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati.

Molimo Vas da poštujete vođe kolone koji će biti posebno označeni i koji će povremeno usmjeravati kolonu ili ju zaustavljati zbog priključka ostalih. Na taj način će vožnja svima biti ugodnija i sigurnija.

Molimo Vas da poštujete prometna pravila i da vozite u koloni ne prelazeći na lijevu stranu ceste. Na začelju kolone ići će tehnička pomoć.

Držite razmak između sebe i susjednog bicikliste kako ne bi došlo do nezgoda koje bi mogle dovesti do kvarova i ozljeda.

Lonja Bike Tour organizira Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u suradnji s Gradom Novska, Turističkom zajednicom Grada Novske i Turističkom zajednicom Općine Jasenovac.

 

278206918 892713765819464 189160763560960145 n