Mihael Prelesnik 3. na prvenstvu Hrvatske u višebojima

đuro višebojProteklog vikenda Varaždin je bio domaćin  atletskog Prvenstva Hrvatske u višebojima za sve kategorije. Nastupilo je oko 300 natjecatelja iz 34 atletska kuba, a JAK je predstavljao kadet Mihael Prelesnik.

Nakon izuzetno uzbudljivog dvodnevnog natjecanja Mihael je završio kao trećeplasirani i osvojio brončano odličje.

" Kadeti imaju 8 disciplina; prvoga dana su na rasporedu 100m, bacanje kugle, skoku u dalj i 300m, a drugoga 100m prepone, skok u vis, bacanje koplja i 1000m. Višeboj je posebno natjecanje, svaki nudi nešto novo, a i Mihael se potrudi da ne bude dosadno.

Na dvoranskom PH zlato mu je izmaklo za 3 boda, a sada je otišao korak dalje - i to doslovno - diskvalificiran je na utrci od 300m jer je nekoliko puta nagazio na rub staze.

Uz to, postavio je novi osobni rekord u skoku u vis od 175 cm, a  visinu od 145 cm je jedva preskočio u trećem pokušaju.

Nastupilo je 10 višebojaca, a Mihael je osvojio prva mjesta u na 100m, 100m prepone i skoku u vis, sve sa novim osobnim rekordima.

Mogu samo čestitati Mihaelu, jer je uspio osvojiti medalju u osmoboju sa sedam završenih disciplina. Šteta za diskvalifikaciju na 300m, ali bilo je dovoljno par sekundi nepažnje i ispao je iz borbe za zlatno odličje" rekao nam je  trener Neven Šepović.