Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Prve virtualne maškare u Jasenovcu

Turistička zajednica općine Jasenovac u suradnji sa Narodnom knjižnicom i čitaonicom Jasenovac i Općinom Jasenovac provela je prve virtualne maškare.

Prve jasenovačke virtualne maškare održane su u dvije kategorije fotografija maske i crtež maske. Na javno objavljeni poziv prijavilo se trideset djece sa svojim uradcima. U kategoriji fotografije prvo mjesto osvojio je Viktor sa 558 lajkova, dok je najbolji crtež imao Leon sa 58 lajkova.

Sve pristigle fotografije i crteži imali su zajedno 3693 lajkova. Sponzor najboljih radova bila je slastičarnica Mladost Jasenovac.

diplome 1200x800

Turistička zajednica općine Jasenovac i Narodna knjižnica i čitaonica Jasenovac zahvaljuje se svima na uspješno provedenim prvim jasenovačkim virtualnim maškarama, uz želje da se iduće godine maske održe na tradicionalni način.

1 MJESTA

Prezentacija22

Prezentacija3