Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Drugo priznanje Općini Jasenovac

priznanje 800x1200Projekt Načelnik.hr, kao nastavak projekata Gradonačelnik.hr i Župan.hr koji su se u medijima zadnjih nekoliko godina etablirali kao najrelevantnije mjesto za praćenje i analizu rada lokalne samouprave, dodijelili su Općini Jasenovac plaketu za izniman doprinos u području izdvajanja za socijalnu zaštitu, gledano prema udjelu izdvojenih sredstava u ukupnom proračunu.

Time se Općina Jasenovac našla među 10 najboljih hrvatskih općina po analizi proračuna. Podatci su uzeti sa Ministarstva financija, razdjel 23. Radi se o projektima kojima se unapređuje socijalna zaštita („ZAŽELI II“, Svi smo mi zajednica ). To je drugo priznanje općini Jasenovac.

Naime Općina Jasenovac prema ANALIZA PODATAKA FINA-e, koje podatke također prati isti Projekt, Općina Jasenovac je među deset najuspješnijih općina po povlačenju sredstava iz EU fondova po glavi stanovnika Općina Jasenovac peta na ljestvici).

Screenshot 72