Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Općina Jasenovac među najuspješnijim općinama u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava

Kako povući što više bespovratnih EU sredstava za razvoj općina u narednih sedam godina bila je tema prvog u nizu zoom-panela Načelnik.hr-a, koji je nedavno održan u prijenosu na društvenim mrežama.

O iskustvima u pripremi projekata i povlačenju EU sredstava u dosadašnjem razdoblju govorili su načelnici najuspješnijih općina u korištenju EU sredstava u 2020. godini – Marija Mačković iz Općine Jasenovac, Vjekoslav Belajević iz Općine Nijemci i Ranko Blažević iz Općine Sutivan, te državni tajnik iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić. (Više u linku ispod).

https://nacelnik.hr/home-glavna-vijest/pred-nama-su-nikad-vece-prilike-za-povlacenje-eu-sredstava-kljucna-je-edukacija-ljudi-i-dobra-priprema-za-natjecaje/

 

Općina Jasenovac je za razne projekte povukla više od 3796 kuna europskih bespovratnih sredstava po stanovniku, što je uvrštava u najuspješnije općine u Hrvatskoj i nalazi se na petom mjestu ljestvice. (Više u linku ispod)

https://nacelnik.hr/home-glavna-vijest/opcine-u-2020-godini-povukle-iz-eu-7136-milijuna-kuna-evo-koje-predvode/

Screenshot 72