Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

U petak, 01. listopada 2021. godine, ispred Pučkog doma u Jasenovcu tradicionalno je obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

S ciljem poboljšanja socijalizacije i kvalitete života starijih osoba organizirano je druženje uz malu zakusku i tamburaški sastav umirovljenika iz Jasenovca. Također, svi prisutni mogli su izmjeriti razinu šećera u krvi i krvni tlak, odigrati društvene igre, sudjelovati u kreativnoj radionici te pogledati izložene radove sa provedenih kreativnih radionica.


Navedeni događaj organiziran je u sklopu projekta „Svi smo mi zajednica“ koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Program je proveden uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.