Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Mihael Prelesnik nastupio za reprezentaciju

Proteklog vikenda u Čakovcu je održan susret kadetskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije, a boje naše selekcije branio je i član JAKa Mihael Prelesnik.

Nastupio je u 2 discipline - skoku u vis i na 100m prepone. U skoku u vis osvojio je brončanu medalju, dok je na 100m prepone držao drugo mjesto do posljednje prepone na kojoj je zapeo i na kraju završio kao petoplasirani. Kao jedan od trenera reprezentacije u Čakovcu je bio i Neven Šepović koji je rekao slijedeće: "Odličan Mihaelov nastup, jedino je šteta što je zbog Covida otkazan peteromeč u Češkoj."
Idući nastup JAK ima opet u subotu i to opet u Čakovcu kada je na rasporedu pretposljednje kolo Hrvatske atletske lige sjever HALS za limače i mlađe kadete.

djuro2 800x1200