Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Član JAK-a Mihael Prelesnik izborio nastup u kadetskoj reprezentaciji

U subotu, 11. rujna održano je u Varažinu finalno natjecanje Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje u atletici.

Ovo natjecanje je ujedno i izlučno za nastup u reprezentaciji jer dva prvoplasirana po disciplini predstavljat će Hrvatsku na petoboju Češka-Slovačka-Mađarska-Slovenija-Hrvatska.

Za JAK su nastupila 3 kadeta: Patrik Krmpotić je na 300m prepone osvojio 9. mjesto uz novi osobni rekord, Viktor Barešić je osvojio peta mjesta u bacanju diska (popravio osobni rekord za 2 metra) i kugle, a Mihael Prelesnik je pobijedio u skoku u vis i osvojio drugo mjesto na 100m prepone (uz novi osobni rekord).


Mihael je tako u dvije discipline izborio nastup u reprezentaciji, a petoboj će se održati 25. rujna u gradu Znojmo u Češkoj. Uz njega, kao jedan od trenera reprezentacije u Češku ide i trener JAK-a Neven Šepović.