Obavijest stanovnicima Općine Jasenovac čije kuće imaju zelenu naljepnicu

Pozivaju se svi stanovnici Općine Jasenovac čije su kuće uslijed potresa nakon pregleda statičara dobile zelene naljepnice, da u mobilnim uredskim kućicama (kontejner) koji su pored Općine Jasenovac preuzmu Obrazac prijave za prioritetni popravak nekonstruktivnih elemenata obiteljskih kuća (dimnjaci, zabatni zidovi, parapeti, krovni vijenci, pregradni zidovi, dijelovi krovišta, pokrov i krovna limarija).


Program sanacije nekonstruktivnih elemenata provodit će Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH u suradnji s jedinicama lokalne samouprave dakle s Općinom Jasenovac i Hrvatskim centrom za potresno inženjerstvo.
Trošak popravka nekonstruktivnih elemenata (dakle koji objekt ima zelenu naljepnicu) u potpunosti će se financirati iz donacijskih sredstava akcije "Pomoć za obnovu nakon potresa" preko Središnjeg državnog ureda.


Popunjeni obrazac uz kopiju osobne iskaznice i sliku naljepnice potrebno je predati u općinu (mobilne kućice pored općine) od 6. travnja do 14. travnja 2021. godine. Poželjno je znati i katastarsku česticu na kojoj je izgrađena obiteljska kuća.
Obrazac možete preuzeti pri dolasku za prijavu ili ranije u Općini Jasenovac ili na internet stranici općine.

Općinska načelnica Marija Mačković