Kreativne radionice u ožujku

U ožujku 2021. godine u prostorijama Centra za pomoć i njegu Jasenovac održane su dvije kreativne radionice uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Prva radionica bila je izrada ukrasnih zečeva (11.03.) a druga ukrašavanje pisanica (29.03.) na kojima su prisustvovali korisnici projekta „Svi smo mi zajednica“.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Za izradu ukrasnih zečeva koristile su se: sive čarape, riža, škare, ljepilo, ukrasne trakice i ostali potrebni dekorativni materijali.

Polaznici su izrađivali uskršnje zečeve, a na kraju radionice smo dobili zečeve različitih veličina ukrašene na različite načine.

U drugoj kreativnoj radionici ukrašavale su se pisanice od stiropora. Polaznici radionice prvo su obojali pisanice akrilnim bojama, a potom ih ukrašavali ukrasnim salvetama tzv. decoupage tehnikom koju su svladali na prijašnjim kreativnim radionicama.

Cilj radionica je probuditi kreativnost svakog od prisutnih sudionika.

Nositelj projekta je Općina Jasenovac, a partneri na projektu su Centar za pomoć i njegu i Udruga mladih “Komarac” Jasenovac. Načelnica općine Marija Mačković zadovoljna je tijekom i provedbom projekta, te se zahvaljuje svim sudionicima na ovoj prigodnoj Uskršnoj radionici.