KREATIVNE I KULTURNE RADIONICE U VELJAČI

U sklopu projekta „Svi smo mi zajednica“ organizirane su i provedene dvije kreativne radionice u mjesecu veljači. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Radionice su provedene u prostorijama Centar za pomoć i njegu Jasenovac s početkom u 10:00 sati.

Prva radionica održana je 8.veljače 2021. godine na temu Valentinovo. Polaznici radionice su na malim platnima oslikavali srca decoupage tehnikom i dodatno ih ukrašavali po vlastitoj želji.  Od materijala su koristili: ukrasne salvete, malo slikarsko platno na okviru, kist, ljepilo i razne ukrase.

 

Druga radionica održana je 19.veljače 2021. godine. Tema radionice bila je izrada nakita povodom nadolazećeg Dana žena.  Svaka polaznica izradila je za sebe komplet nakita (narukvicu, naušnice i prsten). Za izradu se koristio kirurški čelik i razno ukrasno kamenje.

Navedene kreativne radionice vodila je gospođa Višnjica Havelka, članica HUKA-e (Hrvatska udruga kreativnih amatera) koja je korisnicima projekta omogućila sve potrebne materijale za rad.

Radionice su se održale uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

 
KULTURNE RADIONICE
U siječnju 2021. godine u sklopu projekta „Svi smo mi zajednica“ , uz poštivanje svih epidemioloških mjera, započela je kulturna radionica s temom pjevanja tradicionalnih pjesama karakterističnih za područje Općine Jasenovac.

Cilj radionica ovog tipa je prenijeti bogatu kulturnu baštinu i tradiciju jasenovačkog kraja na mlađe naraštaje. Ovakav način prenošenja kulture s generacije na generaciju omogućava očuvanje tradicije od zaborava i potiče socijalne vještine.

Navedene kulturne radionice nastavile su se provoditi i kroz veljaču na veliko zadovoljstvo korisnika projekta. Voditeljica radionica je Marija Kos Šaka, mag.ethnol.et.anthrop.