Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Hrvatski Crveni križ isplaćivati će novčanu pomoć kućanstvima

Hrvatski Crveni križ isplaćivat će novčanu pomoć kućanstvima i samcima čije su nekretnine stradale u potresima 28. i/ili 29. prosinca 2020. te naknadnim potresima, na području Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke županije i Karlovačke županije.

Novčana pomoć će se isplatiti u različitom iznosu za kategoriju kućanstvo i kategoriju samac.  Novčana pomoć će se isplatiti podnositeljima zahtjeva (za kućanstva i samce) koji su na dan 28. i/ili 29. prosinca 2020. godine imali prijavljeno prebivalište ili boravište na adresi nekretnine oštećene u potresu.

Zahtjevi se predaju u vremenskom razdoblju od 29. siječnja do 19. veljače 2021. u Općini Jasenovac i Narodnoj knjižnici i čitaonici Jasenovac. U prilogu ispod nalazi se obrazac i upute. Zahtjev

Upute za popunjavanje zahtjeva