Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

8. Sastanak projektnog tima

Projektni tim projekta „Radim, pomažem, učim!“ sastao se 18. studenoga 2019. godine. Kao i na svakom redovnom kvartalnom sastanku projektnog  tima u sklopu projekta „Radim, pomažem, učim!“ voditelj projekta Goran Dragić i administrativna djelatnica Željka Mačković  izvjestili su nazočne o projektnim aktivnostima u proteklom kvartalnom razdoblju. Uz redovit rad  žena koje skrbe o 200 krajnjih korisnika i mjesečnu dostavu higijenskih potrepština, voditelj i administrativna djelatnica koordiniraju i nadziru rad u svih deset naselja općine Jasenovac. U ovom kvartalnom razdoblju nabavljeno je 10 usisavača i 10 tlakomjera, za svako selo na području općine Jasenovac, kako bi se olašao rad  žena kod krajnjih korisnika. Nabavljena je i radna odjeća za 25 žena zaposlenih na projektu, zimske jakne i čizmice kako bi lakše obavljale posau u zimskim uvjetima. Sve aktivmosti odvijaju se redovito i cjelovito, sukladno planu aktivnosti a svakom novom ukazanom problemu pristupa se odmah izlaskom na teren i rješava se trenutno na opće zadovoljstvo naših krajnjih korisnika, njegove gerontodomaćice i cijelog projektnog tima. Iskustva krajnjih korisnika govore u prilog da su zadovoljni dosadašnjom provedbom aktivnosti; pomoći u kućanstvu, razgovorom i druženjem u raznim životnim siuacijama. Projekt je od iznimne važnosti posebice krajnjim korisnicima koji žive sami. Pristup svakom korisniku je individualan, budući da svatko ima različit potrebe i navike a sve aktivnosti kroz projekt prilagođavaju se svakom pojedinom korisniku. Općina Jasenovac, kao i partneri na projektu Centar za socijalnu skrb Novska i Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Kutina iznimno su zadovoljni dosadašnjom suradnjom i provedbom projekta. Program Zaželi, projekt „Radim, pomažem, učim!“ je u potpunosti financiran iz sredstava Europske Unije, Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.