Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Sastanak i podjela radne odjeće i obuće u sklopu projekta „Radim, pomažem, učim!“

Dana 19. studenog 2019. godine u vijećnici Općine Jasenovac održan je sastanak programa Zaželi, projekta „Radim, pomažem, učim!“ Sastanku su nazočili: načelnica i saborska zastupnica Marija Mačković, voditelj projekta Goran Dragić,  administrativna djelatnica Željka Mačković i 25 žena zaposlenih za brigu i skrb starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Tema sastanka je dosadašnja provedba projekta, svakodnevne aktivnosti, problemi i njihova rješenja na terenu i podjela tople zimske odjeće i obuće nabavljena kako bi se ženama olakšao svakodnevni rad na terenu u ovom nadolazećem zimskom periodu te kako bi svoj posao obavljale što kvalitetnije i istim bile što zadovoljnije. U dosadašnjih 17 mjeseci provedbe projekta uz svakodnevnu skrb o 200 krajnjih korisnika projekta podijeljeno je  3 400 paketa higijenskih potrepština. Program Zaželi, projekt „Radim, pomažem, učim!“ je u potpunosti financiran iz sredstava Europske Unije, Europskog socijalnog fonda, Operativnog  programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.327.542,87 kn.