Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Jasenovačka utrka 4. po redu 24.kolovoza

 Općina Jasenovac, Turistička zajednica Općine Jasenovac, Društvo za sport i rekreaciju “Sport za sve” i Atletski klub JAK Jasenovac i ove godine pripremaju Jasenovačku utrku, 4. po redu koja će se održati 24. kolovoza u 19 sati.

Inače, prva Jasenovačka utrka je održana 28. kolovoza 2021. godine, na kojoj je sudjelovalo 300 trkača iz Hrvatske i regije. Trasa ovogodišnje utrke je 10 km, a važno je reći kako je ova trasa dobila certifikat od krovnih atletskih organizacija. To itekako bitno za sve sudionike atletičare, jer rezultat koji postignu na Jasenovačkoj utrci biti će priznat na službenoj tablici nacionalnih atletskih saveza.

I ove godine utrka je podijeljena u tri kategorije – utrka za rekreativce ili sportaše na 10 km, utrka za građane ili sportaše na 5 km, te dječja utrka za predškolski i školski uzrast. U samoj organizaciji sudjeluje preko 50 volontera kao pomoć u pripremi Jasenovačke utrke. 

Nakon utrke i podjela zasluženih odličja nastaviti će se program na tržnici uz prigodno druženje.