Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Za Adaptaciju Doma za boravak i smještaj starijih osoba 550.000,00 eura

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU raspisalo je natječaj Program revitalizacije depriviranih područja Sisačko- moslavačke i Karlovačke županije u skladu s Prioritetima provedbe Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske i Programa Vlade Republike Hrvatske za razdoblje 2020.-2024.

Cilj Programa je poticanje razvoja ovih područja kroz ulaganja u infrastrukturne projekte kao preduvjet za razvoj postojeće i izgradnja nove društvene i gospodarske infrastrukture, poboljšanje kvalitete života i sprečavanje daljnjeg iseljavanja te poticanje razvoja ključnih gospodarskih sektora.

2024 07 10 12 25 40 859

U dugo iščekivanom programu je višegodišnji projekt, objekt zgrade „Kožara“ u Jasenovcu koji je za Općinu Jasenovac socijalno i gospodarski vrlo bitan.
Ugovor Općini Jasenovac uručen je općinskoj načelnici Mariji Mačković 10. srpnja 2024. godine . U ime ministarstva ugovor je uručio ministar Šime Erlić.

20200915 093346