Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Potpisani ugovori za Javni rad

Danas je u prostorijama Općine Jasenovac općinska načelnica Marija Mačković potpisala ugovore o radu sa sugrađanima zaposlenima na javnim radovima.

Hrvatski zavod za zapošljavanje pozitivno je riješio zahtjev Općine za zapošljavanje u javnom radu u 2024. godini. U program zapošljavanja uključene su četiri radno sposobne osobe, koji su zadovoljili uvjete za uključivanje u program javnih radova. Osobe su zaposlene na određeno vrijeme od 6 mjeseci s punim radnim vremenom. Zaposleni će raditi na poslovima revitalizacije javnih površina, uređivanju prostora u vlasništvu Općine, pomoći u organizaciji manifestacija na području općine Jasenovac i slično.
Ukupna vrijednost programa javnih radova u Općini Jasenovac iznosi 23.486,40 eura, a Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurava sredstva u 100% iznosu za troškove plaća radnika.

Javni rad je mjera čiji je program temeljen na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica. Cilj mjere je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada.

DSC06673