Službene internet stranice Općine Jasenovac

Narodna knjižnica i čitaonica zasjala u novom ruhu

Prije Božićnih blagdana, naša je knjižnica zasjala u novom ruhu.

Sredstvima Ministarstva kulture i Općine Jasenovac, ukupne vrijednosti 55.000,00kn, a na prijedlog idejnog rješenja arhitektice Ankice Stipanović, mag.ing.arh. redizajnirano je pročelje, i promijenjen kompletan izgled knjižnice.

                         

Izvođač radova koji je ponudbenim troškovnikom zadovoljio trenutnu potražnju, bilo je poduzeće Podobnik d.o.o. za graditeljstvo iz Novske, te su unatoč pandemiji koronavirusa i odgodama radova, izvršili sanaciju u predviđenom roku.

Kako smo dosada uspješno nizom projekata, uspjeli riješiti sve energetske probleme koje smo dosada imali (zamjena postojećih grijaćih objekata, sanacija podruma i poplavljenog prostora, te zidova uništenih vlagom), nastavili smo sa provedbom niza mjera na vanjskoj fasadi kako bi dodatno smanjili potrošnju energije.

Idejnim projektom, osvježili smo i ukupan dojam naše kulturne ustanove, koja novim dizajnom poziva mještane na druženje, te se trenutno izgledom izdvaja u našoj Općini. Nadamo se da će se i mještanima svidjeti, te ih srdačno pozivamo na nova druženja i ponovni posjet naših stalnih korisnika, pridržavajući se epidemioloških mjera.