Službene internet stranice Općine Jasenovac

Početak rada Narodne knjižnice i čitaonice Jasenovac

Početak rada Narodne knjižnice i čitaonice Jasenovac prema ograničenom sustavu rada

S obzirom da je 27. travnja 2020. predviđen početak rada knjižnica s korisnicima, temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske (23. travnja 2020.) o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojim se omogućuje i rad knjižnica.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) pripremila je smjernice za rad u suradnji sa matičnom službom u kojima su korištene preporuke Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Nacionalnog kriznog stožera.

 

Knjižnica od 27. travnja 2020. započinje s radom s korisnicima uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja.

 

Poslovanje s korisnicima uključuje rad u prostoru knjižnice odnosno posudbu građe bez korištenja čitaonice, te brzi povrat građe izvan prostora Knjižnice.Za vrijeme trajanja COVID-19 epidemije, korisnici se ne smiju zadržavati u prostoru knjižnice duže nego je doista potrebno za vraćanje i posudbu građe.

 

Korisnicima neće biti omogućeno slobodno kretanje po knjižnici, kao niti biranje knjiga po policama, čitanje novina u čitaonicama, studijski rad ili korištenje igraonice i računala. Radno vrijeme za korisnike je u trajanju od 08.00 – 15.00, a preostalo radno vrijeme predviđeno je za dezinfekciju prostora.